Destinations 2 Go

Top destinations around the world

Grožnjan “Grad umjetnika i glazbe”

Izvor slike: unsplash

Grožnjan je malih kameni dragulj u srcu Istre. Ovaj romantični gradić okružen je nevjerojatnim krajolikom punim maslinika i vinograda te blagoslovljen jednim od najljepših mogućih pogleda. S obzirom da je naveden kao “mali grad umjetnosti”, jedno od najvećih bogatstava Grožnjana je njegov međunarodni kulturni centar, koji je meka za mlade umjetnike i glazbenike.

Grad je također poznat po svojim fantastičnim ljetnim glazbenim festivalima i drugim događanjima koja će se svidjeti vašoj obitelji. U srpnju i kolovozu u gradu se održava jazz festival na kojem nastupaju najbolji jazz glazbenici, što privlači brojne turiste koji se u to vrijeme zateknu u Istri. Ulice su popločane i krivudave, s malim uličicama koje vas vode do zanimljivih otkrića. U uskim popločanim uličicama nalaze se brojne galerije i umjetnički ateljei s ručno rađenim nakitom i predmetima. Tu su i brojne male trgovine koje prodaju izvrsno maslinovo ulje, svježe tartufe i ukusne proizvode od tartufa.

Prekrasan pogled pruža se s mora s jedne strane na unutrašnjost Istre i dolinu rijeke Mirne s druge strane. U Grožnjanu nema hotela, ali postoje privatni apartmani, sobe i pansioni koji nude smještaj. Brojni mali i veliki restorani raspoređeni duž glavnog grožnjanskog trga nude tradicionalnu istarsku hranu. Najbolji način da dođete do Grožnjana je iznajmiti automobil, a to će vam dati i slobodu da posjetite obližnje gradove i sela, koja su udaljena samo nekoliko kilometara.

Language »