Destinations 2 Go

Top destinations around the world

Hitachi Seaside

Hitachi Seaside

park u Japanu jedan je od naljepših vrtova na svijetu
Hitachi Seaside Park popularno je mjesto u Japanu gdje možete uživati u krajoliku svake sezone.Tako je primjerice brdo Miharashi poznato po plavoj vrsti boražinovke koju uspoređuju i s ‘baby blue eyes’, dječje plavim očima“. Kada njeno plavetnilo prekrije brdo, doima se kao da imitira boju neba, a prizor je čaroban.Ovi cvjetovi, nadimak ‘baby blue eyes’, cvatu krajem travnja do početka svibnja, a zatim postupno gube boju. Ova boja je relativno rijetka u biljnom svijetu i to je možda razlog zašto joj se pridaje toliko pažnje.
Ostale atrakcije u parku uključuju zabavni park, veliki travnjak, biciklističke i BMX staze, šumsko atletsko igralište i ogroman panoramski kotač. S panoramskog kotača možete vidjeti cijeli park s vrha. U raznim restoranima i kafićima poslužuju se regionalna jela i sezonske slastice, ukrašene sadašnjim cvjetovima.
Ako ste obožavatelj J-Rock-a ili J-Pop-a, idite na festival Rock in Japan koji se održava u parku tijekom tri dana u kolovozu.
Kako doći tamo
Od kolodvora Tokyo idite linijom Joban ili linijom Hitachi-Tokiwa prema stanici Katsuta. To će trajati oko 80 minuta, a odatle presjedanje do stanice Ajigaura. Ovo putovanje će trajati otprilike 30 minuta. Inače, možete uhvatiti i autobus od stanice Katsuta do Hitachi Seaside Parka. Ova opcija je bolja opcija jer ako rezervirate ovu povratnu kartu, ona također uključuje 1-dnevnu besplatnu ulaznicu u Hitachi Seaside Park.
Radno vrijeme
U proljeće i ljeto park je otvoren od 9:30 do 17:30 sati. Od studenog do veljače radno vrijeme se skraćuje na 9:30 do 14:30.

Language »